Последни објави

2 мај 2018
Борка

МЕЛАНОМ- РАК НА КОЖА

Мај е месец посветен на ракот на кожа . Тој е најсериозната форма на рак на кожата во однос на морталитетот. Меланомот може да се развие би... ПОВЕЌЕ »

2 мај 2018
Борка

Златното правило: Секогаш кога вашата сенка е покуса од вас, заштитете се од сонцето

Прв знак за меланом е промена во големината, бојата или обликот на постоечка бенка. Меланомот може да се јави и како нова „дамка“ која об... ПОВЕЌЕ »

23 април 2018
Борка

Што е Акутна миелоидна леукемија (АМЛ) ?

  Оваа недела е посветена на подигнување на свеста за .АМЛ најчесто се дијагностицира кај лица на возраст над 65 години, но раната дијаг... ПОВЕЌЕ »

17 април 2018
Борка

19 милони деца не се вакцинирани од смртоносни болести

Министерството за здравство организира голем хепенинг  по повод Светската недела на имунизација 2018, во Градскиот парк во Скопје , во саб... ПОВЕЌЕ »

7 април 2018
Борка

Здравје за сите-Светски ден на здравјето

  Светскиот ден на здравјето, се одбележува под мотото „Здравје за сите, здравје насекаде“ Македонските здравствени институции по п... ПОВЕЌЕ »

4 април 2018
Борка

Лимфедема и лимфна дренажа

Лимфата е безбојна течност богата со белковини и лимфоцити. Функцијата на лимфата е да го храни ткивото а од друга страна да ги собира и е... ПОВЕЌЕ »

26 март 2018
Борка

ЕСМО водичот за пациенти со рак на дојка достапен и на македонски

Драги наши, Ве информираме дека “Водичот за пациенти со рак на дојка” ЕСМО, е достапен и на македонски јазик. Преводот е достапен на ... ПОВЕЌЕ »

2 март 2018
Борка

FOBT тест за проверка на прикриено крварење во изметот

Со тестот за проверка на прикриено крварење во изметот (FOBT тест) може да се откријат минимални количества на крв во вашиот измет. Ракот на... ПОВЕЌЕ »

ПОСЛЕДНО ВО КАМПАЊИ

28 февруари 2018
Борка

Зошто е потребно да носите ортопедски градници?

Ние ве разбираме дека досега сте носеле градници, и зошто сега кога имате протеза треба да носите специјален ортопедски градник, кога мо... ПОВЕЌЕ »

ПОСЛЕДНО ВО БОРКА ВЕСТИ

2 мај 2018
Борка

МЕЛАНОМ- РАК НА КОЖА

Мај е месец посветен на ракот на кожа . Тој е најсериозната форма на рак на кожата во однос на морталитетот. Меланомот може да се развие би... ПОВЕЌЕ »

ЗДРУЖЕНИЕТО Е ПОЛНОПРАВЕН ЧЛЕН НА


  • Европска асоцијација за борба против ракот на дојка

  • Европска асоцијација за борба против ракот на дебелото црево

  • Европска асоцијација за борба против ракот на грлото на матката

  • Глобална мрежа на здруженија за борба против лимфомот

  • Светска организација за борба против рак

  • Европска коалиција на пациенти со малигни заболувања

  • Европска организација за истражување и лекување на ракот

ДОНАТОРИ и ПАРТНЕРИ