Малигниот меланом претставува тип на канцер кој што настанува од меланоцитите, клетки кои што се наоѓаат во кожата и се одговорни за

Колоректалниот карцином е малигнитет на дебелото црево и / или ректумот. Со исклучок на кожните карциноми

Панкреасот е долг околу 15 сантиметри и изгледа како круша која лежи на страна. Панкреасот е многу важен дел од нашиот дигестивен систем

www.movember.com Фондацијата Movember е водечка глобална организација посветена за менување на сликата за здравјето на мажите. Movember заедницата

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

7 септември 2020
Борка

НЕСАКАНИ ЕФЕКТИ ОД ХЕМОТЕРАПИЈАТА

Бидејќи  хемотерапијата  освен  малигните  клетки  ги  уништува  и  здравите  клетки,   се јавуваат  и  некои  последици  од  тоа ...