ОСТАНАТО ВО БОРКА СОВЕТУВА ЗА ЗДРАВ ЖИВОТ

Опис Витамин А е еден од четирите витамини растворливи во масти, кои се неопходни за добро здравје. Тој има важна улога како антиоксиданс со тоа што го превенира оштетувањето на клетките од слободните радикали. Соодветни количини се важни за добар вид, а намалениот вид навечер е еден од првите симптоми за недостаток на овој витамин. […]

Секогаш е добра идејата да се храните здраво. Здравата исхрана е делумно важна во текот и после лекувањето на карцином на дојка. Спроведувањето на здрава, балансирана исхрана може да помогне во редуцирање на вашиот хроничен умор, ќе ви го зголеми нивото на енергија и ќе ви помогне во намалувањето на тежината која можеби сте ја […]

Ашваганда (лат.Withania somnifera) е една од престижните и витално важните билки во Ајурведската медицина која старите хиндуси ја користеле уште пред 2000 години.   Ашваганда е во суштина ниска грмушка со мали зелени цветови и портокалово-црвени плодови (заради што се нарекува зимска цреша) која води потекло од повеќе региони во Индија. На Санскрит оваа билка значи […]

  Периодот по масектомијата може да ве направи ранливи, несигурни и да се чувствувате непријатно во врска со продолжувањето на нормалниот сексуален живот. Првпат бев соочена со оваа ситуација на 30 години кога имав операција на превентивна билатерална мастектомија со примарна реконструкција со силиконски имплант. Самата операција беше голем терет за мојата емотивна состојба, но […]

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

Скринингот ми го спаси животот 21 март, 2017
Борка

Скринингот ми го спаси животот

Антони Роси – Малта ПРЕД ДВЕ ГОДИНИ ми беше дијагностициран рак на дебелото црево, детектиран во рана фаза и со успешен оперативен тре... ПОВЕЌЕ »