Бидејќи  хемотерапијата  освен  малигните  клетки  ги  уништува  и  здравите  клетки,   се јавуваат  и  некои  последици  од  тоа  уништување. Тоа  се   нус  појави  или  несакани  ефекти. Најчестите  прашања  кои  Ве  мачат  се: Кои несакани ефекти  можат  да се  очекуваат  после  хемотерапијата? Кои несакани  ефекти можат  да  се  очекуваат  долгорочно? Колку се сериозни несаканите  ефекти? Дали сите […]

Здружението „БОРКА – за секој нов ден„ во партнерство со Think Pink Europe е дел од најголемата хуманитарна трка/прошетка во Европа RACE FOR THE CURE. Овој спортски и хуманитарен настан ги обединува луѓето погодени од рак на дојка и нивните семејства и пријатели. За време на трката излечените го слават животот, додека учесниците ја даваат […]

Во пресрет на месецот октомври, како и во рамките на активностите на Националната кампањата за рак на дојка, претседателката на здружението “Борка – За секој нов ден”, Биба Додева оствари средба со градоначалникот на Охрид, Г-дин Константин Георгиески. На средбата беше дискутирана моменталната состојба во Охридскиот регион како и потребата за воспоставување на регионална канцеларија […]

Кружење со  рамената: Подигнете ги рамената  додека  истовремено  го  држите стапот  со  рацете  и  крушете  со  рамениците кон  назад,  пет  пати Кружете со рамената  кон напред, пет  пати Ротирање на стапот: Земете го стапот во  широчина  на  рамената пред градниот кош Заротирајте го  стапот  на  една,  потоа  на  друга  страна Повторете на секоја  страна  по  […]

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

7 септември 2020
Борка

НЕСАКАНИ ЕФЕКТИ ОД ХЕМОТЕРАПИЈАТА

Бидејќи  хемотерапијата  освен  малигните  клетки  ги  уништува  и  здравите  клетки,   се јавуваат  и  некои  последици  од  тоа ...