Во пресрет на месецот октомври, како и во рамките на активностите на Националната кампањата за рак на дојка, претседателката на здружението “Борка – За секој нов ден”, Биба Додева оствари средба со градоначалникот на Охрид, Г-дин Константин Георгиески. На средбата беше дискутирана моменталната состојба во Охридскиот регион како и потребата за воспоставување на регионална канцеларија […]

Кружење со  рамената: Подигнете ги рамената  додека  истовремено  го  држите стапот  со  рацете  и  крушете  со  рамениците кон  назад,  пет  пати Кружете со рамената  кон напред, пет  пати Ротирање на стапот: Земете го стапот во  широчина  на  рамената пред градниот кош Заротирајте го  стапот  на  една,  потоа  на  друга  страна Повторете на секоја  страна  по  […]

Несакани ефекти на третманските опции за НСКБК Сите спомнати  третмански  опции  имаат  свои  несакани  ефекти.  Некои  се  силно  изразени,  некои  пак  се  благи  и  лесно  подносливи.  Од  одредени  третмани  може  косата  да падне,  од  други  може  да  добиете  осип  по телото. Сепак,  сите  сме  различни  и  степенот  на  изразеност  на  несаканите  ефекти  кај  секој пациент  […]

Здружението за борба против рак – „БОРКА – за секој нов ден“ е една од 15-те невладини организации кои добија поддршка од Civica Mobilitas програмата во вториот повик за институционални грантови. Цивика мобилитас е програма на Швајцарската агенција за развој и соработка (СДЦ) за поддршка на граѓанското општество во Македонија, која ја спроведуваат НИРАС од Данска, […]