ХРАБРА БОРКА Млада и слилна, мислев дека ќе го прескокнам ридот, кога пред мене се испречи ѕидот. Препрека зад која стои непознаница, Непланирана сопка – поставена граница.   И знаев – мора да се борам. Заради себе, заради смејството, заради убавите недоживеани мигови надчовечки напори да сторам, па ако треба во таа борба и да […]

Гледав во тие небесно плави очи, и се обидував да верувам дека крајот е многу далечен. Безнадежни беа последните треперења на очите чиј сјај оддамна го снема. Мечтаев и верував во моите лаги кои градеа палати од надеж и сништа…Погледот веќе го губеше фокусот, а јас доживував кошмар стоејќи спроти изразот на нејзиното лице, кое […]

Велат дека среќата не се купава со пари, но и дека парите се неопходни за благосостојба. Навистина по оваа констатација со која апсолутно се сложувам, мерката за тоа колку е доволно за благосостојба кај секоја индивидуа е различна. Зависно од полот, возраста, животните навики, екологијата на духот и неговата мудрост. Читајќи ја книгата на Стив […]

Животот е убав. Прекрасна е среќата што ни ја носи секој нов ден.И тешкотиите се добри учители-не прават посилни.Се е минливо,и доброто и лошото.Само времето е вечно.Дали ќе го живееме ,или бесцелно ќе го трошиме,зависи само од нас.Судбината сами си ја кроиме и управуваме со неа. Соочување Пред една година на рутински преглед на дојките, […]

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

5 декември 2021
Борка

Обука на пациентски организации во здравствениот систем

Во организација на здружението за борба против рак „Борка за секој нов ден„ овој викенд, во Скопје беше организирана тродневна Обука...