Рак на бубрезите е болест, при која клетките во одредени ткива на бубрегот почнуваат да растат неконтролирано и да формираат тумори

Малигниот меланом претставува тип на канцер кој што настанува од меланоцитите, клетки кои што се наоѓаат во кожата и се одговорни за

EuropaColon и Борка имаат за цел да спасат животи преку подигање на свеста за КРК, болест која може да се спречи и излечи. Ние можеме да го сториме тоа само ако делуваме заедно! Многу клинички испитувања покажале дека скрининг програмите можат да го откријат ракот во рана фаза и многу животи можат да бидат спасени. […]

Колоректалниот карцином е малигнитет на дебелото црево и / или ректумот. Со исклучок на кожните карциноми

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

19 септември 2017
Борка

НАПРЕД РОЗОВО ’17

Време е за Розовата прошетка! По девети пат, да чекориме заедно, гордо… Во чест на сите жени кои заболеле од рак на дојка И во чест на оние ... ПОВЕЌЕ »