Здравствените проблеми кои ги вклучуваат емоциите се во постојан пораст ширум светот. Експертите бараат веројатни причини за да го објаснат овој пораст , иако сеуште многу малку е јасно зошто како општество се соочуваме со емоционални проблеми повеќе од кога и да било. Помеѓу нутриционистите, едно нешто е сигурно: на нашата исхрана во […]

  Членовите на семејството и пријателите често се длабоко засегнати од промените во здравјето на нивните најблиски. Еве некои совети кои можат да им помогнат на семејството и пријателите да се справат со дијагностицираниот рак на некој близок: Слободно можете да му поставите на лекарот прашања ако го придружувате Вашиот најблизок  на закажаниот преглед кај […]

  Палијативна нега или хоспис се однесува на медицинска или згрижувачка нега со цел да се намалат симптомите и страдањата без обид да се излечи основната болест. Бидејќи само мал број на луѓе со рак на белите дробови се излекуваат, ослободување од страдањето станува примарна цел за многумина. Пациентот, неговото или нејзиното семејство, и лекарот […]

  Нема сигурен начин за превенција на рак на белите дробови, но можете да го намалите ризикот од појава ако: Не пушете. Ако никогаш не сте пушеле, не почнувајте. Разговарајте со Вашите најблиски за да не пушат, така што тие може да разберат како да го избегнат овој голем фактор на ризик за рак на […]

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

2 мај 2018
Борка

МЕЛАНОМ- РАК НА КОЖА

Мај е месец посветен на ракот на кожа . Тој е најсериозната форма на рак на кожата во однос на морталитетот. Меланомот може да се развие би... ПОВЕЌЕ »