ОСТАНАТО ВО СООПШТЕНИЈА

По повод одбележувањето на денот на жената 8 -ми Март, Здружението за борба против рак „БОРКА-за секој нов ден“ заедно со сопругата на Претседателот на Р.Македонија Г-ѓа Маја Иванова ги посетија новооперираните пациентки од рак на дојка на Клиниката за торакална и васкуларна хирургија во Скопје. Бројот на новозаболени од рак на дојка е во пораст. Според […]

Почитувани, Правото на ортопедско помагало вештачка дојка (силиконска) можат да го остварат сите  осигуреници според медицинските индикации наведени во Правилникот за индикации за остварување на право на ортопедски и други помагала. Во службен весник бр.151/2013 е објавена измената на Правилникот за индикации за остварување на право на ортопедски и други помагала кој стапи на сила на […]

  Ве известуваме дека на 04 октомври 2013 година, се одржа прес конференција во просториите на Здружението за борба против рак “Борка за секој нов ден”, заедно со Министерството за здравство на Р. Македонија, на која беше најавена заедничката активност за подигнување на јавната свест за важноста на превентивните прегледи и раното откривање на ракот […]

Како дел од дамската програма на официјалната дводневна посета на Претседателот на Република Полска г-дин Бронислав Коморовски, на  10 септември 2013,  г-ѓа Маја Иванова сопруга на Претседателот на Република Македонија и г-ѓа Ана Коморовска сопруга на Претседателот на Република Полска, ги посетија канцелариите на  Здружението за борба против рак “Борка- за секој нов ден”.   Првите дами, […]

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

Придобивки од пливање после операција на дојки 24 април, 2017
MEDICUS HELP

Придобивки од пливање после операција на дојки

Дали можам да пливам после мастектомија? Одговорот е гласно ДА. Бидејќи е толку нежно, пливањето по операција на дојки е одличен начин да ... ПОВЕЌЕ »