Време е за розовата револуција! Биди и ти дел од неа и дојди да го обоиме Скопје заедно! По петти пат нека биде розово! На 8 ми јуни во 18:00 часот масовно да се собереме и повторно да го обоиме градскиот плоштад Напред Розово! http://napredrozovo.borka.org.mk

Здружението за борба против рак “Борка-за секој нов ден”, за прв пат го одбележа месец мај –Светскиот месец за подигнување на свеста кај населението за меланомот во соработка со  Универзитетската Клиника за пластична и реконструктивна хирургија, Скопје. Денеска беше објавено  започнувањето на изработката на проектот помеѓу Универзитетаската клиника за пластична и реконструктивна хирургија од Скопје  […]

Здружението за борба против рак “Борка-за секој нов ден” за ПРВ пат ќе го одбележи месец мај –Светски месец за подигнување на свеста на населението за меланомот (рак на кожа), кој за жал станува секојдневие на денешницата. По тој повод, Борка- за секој нов ден заедно со ЈЗУ Универзитетската Клиника за пластична и реконструктивна хирургија, […]

Здружението Борка – За секој нов ден, на 08 јуни 2013 година по петти пат ќе ја организира Кампањата за борба против рак на дојка, “Напред розово 2013 – чекори против ракот на дојка“, во соработка со Здружението Интегрити Алфа и Омега и Амбасадата на САД во Република Македонија. Настанот ќе вклучи заедничка розова прошетка […]

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

23 април 2018
Борка

Што е Акутна миелоидна леукемија (АМЛ) ?

  Оваа недела е посветена на подигнување на свеста за .АМЛ најчесто се дијагностицира кај лица на возраст над 65 години, но раната дијаг... ПОВЕЌЕ »