ОСТАНАТО ВО ВИДОВИ НА РАК

Рак на бубрезите е болест, при која клетките во одредени ткива на бубрегот почнуваат да растат неконтролирано и да формираат тумори

Малигниот меланом претставува тип на канцер кој што настанува од меланоцитите, клетки кои што се наоѓаат во кожата и се одговорни за

EuropaColon и Борка имаат за цел да спасат животи преку подигање на свеста за КРК, болест која може да се спречи и излечи. Ние можеме да го сториме тоа само ако делуваме заедно! Многу клинички испитувања покажале дека скрининг програмите можат да го откријат ракот во рана фаза и многу животи можат да бидат спасени. […]

Колоректалниот карцином е малигнитет на дебелото црево и / или ректумот. Со исклучок на кожните карциноми

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

Живот – трет дел 24 јуни, 2017
Борка

Живот – трет дел

(ПОСВЕТЕНО НА МОИТЕ ДРУГАРЧИЊА, ТАМУ НЕКАДЕ, ГОРЕ) Здраво драги мои, се надевам сте ми добро, здрави, весели, насмеани во летните денови. Ов... ПОВЕЌЕ »