ОСТАНАТО ВО ВИСТИНСКИ ПРИКАЗНИ ОД ЖИВОТОТ

Антони Роси – Малта ПРЕД ДВЕ ГОДИНИ ми беше дијагностициран рак на дебелото црево, детектиран во рана фаза и со успешен оперативен третман. Јас сега сум слободен од ракот. За ова мора да се заблагодарам на Националната здравствена превентивна-скрининг програма во Малта и на мојот пријател кој инсистираше дека треба да го направам тестот. Јас […]

Петра Томас – Германија СЕ РАЗБИРА, ЕВРОПСКИТЕ ДРЖАВИ СЕ РАЗЛИКУВААТ. А така и би требало, особено заради тоа што е привилегија да се

Здравиот човек има многу желби. Болниот само една – да оздрави. И ова би била излитена фраза доколку многумина кои биле ставени на животен тест не го почувствувале здравствениот проблем  на своја кожа. Костадинка Филчева е поранешен благајник во трговска фирма во Струмица. Има 56 години и денеска е невработена. Но, тоа не ја засега како што […]

Драги мои, долго размислував како да го формулирам насловот и се одлучив за една многу едноставна варијанта. А како поинаку би ја именувала мојата средба со болеста? Ах, овој живот е секогаш полн со изненадувања. Многу често размислував кога, каде, зошто … дали додека ја истражував нашата земја со моите туристи, дали додека пиев кафе […]

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

Скринингот ми го спаси животот 21 март, 2017
Борка

Скринингот ми го спаси животот

Антони Роси – Малта ПРЕД ДВЕ ГОДИНИ ми беше дијагностициран рак на дебелото црево, детектиран во рана фаза и со успешен оперативен тре... ПОВЕЌЕ »