ОСТАНАТО ВО ВИСТИНСКИ ПРИКАЗНИ ОД ЖИВОТОТ

Здравиот човек има многу желби. Болниот само една – да оздрави. И ова би била излитена фраза доколку многумина кои биле ставени на животен тест не го почувствувале здравствениот проблем  на своја кожа. Костадинка Филчева е поранешен благајник во трговска фирма во Струмица. Има 56 години и денеска е невработена. Но, тоа не ја засега како што […]

Драги мои, долго размислував како да го формулирам насловот и се одлучив за една многу едноставна варијанта. А како поинаку би ја именувала мојата средба со болеста? Ах, овој живот е секогаш полн со изненадувања. Многу често размислував кога, каде, зошто … дали додека ја истражував нашата земја со моите туристи, дали додека пиев кафе […]

Многу често луѓето кои го победиле карциномот запаѓаат во замката на стравот од рецидив кој ги обзема и предизвикува состојби на

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

Живот – трет дел 24 јуни, 2017
Борка

Живот – трет дел

(ПОСВЕТЕНО НА МОИТЕ ДРУГАРЧИЊА, ТАМУ НЕКАДЕ, ГОРЕ) Здраво драги мои, се надевам сте ми добро, здрави, весели, насмеани во летните денови. Ов... ПОВЕЌЕ »