Деновиве ме мачат чудни чувства, после фактот дека мојот имунитет не е спремен да се соочи со чумата на денешницата – коронавирусот. Читам, слушам… Странски медиуми, доктори, пријатели. Некои забележуваат дека коронавирусот има “само” 1-4% стапка на смртност, додека другите препорачуваат да се релаксираме, бидејќи најголем дел од населението ќе развие само благи симптоми. Додека […]

Поминаа пет години одкако ја започнав мојата најважна борба, борба за мојот живот. Случајно забележав едно мало топче на мојата десна дојка, но бидејќи беше во период кога прекинав со доење се убедив самата себеси дека тоа е последица на доењето и дека со тек на време топчето ќе исчезне. Но времето поминуваше а топчето […]

Откако паметам за себе сум борец и позитивна личност. Тешкотиите секогаш сум ги надминувала со размислување и пронаоѓање на најдоброто решение. Сакав да се смеам и играм. Работев многу и на работа како и дома и ништо не ми беше тешко. Направив многу, а сакав уште повеќе. Моите деца израснаа во прекрасни млади луѓе. Едно […]

Денес се случи тој момент кога една случка ме поттикна да напишам и јавно да се огласам во врска со она што ми се случи пред повеќе од една година. И каква коинциденција, кога го отворив лаптопот за да почнам да пишувам, на отворената страница на мојот Фејсбук профил се појави и фотографија што сум […]

ЖИВОТ – од другата страна на ракот и посветено на сите мои другарчиња кои се борат со години. Тато, ми недостигаш вечерва. Ајде дојди ми во сон да те погалам по лицето и да зборуваме. Ти ќе ме разбереш. Само ти. Мислам дека сум себична кон Фичи, душата на дада. Тој толку многу се труди […]

Ведра, насмеана, распеана. Така се одвиваше мојот живот се додека тој не реши да си поигра со мене. Од eднаш се распадна на милион парчиња. Ми зададе премногу подеми и падови. Кога мислев дека се е во ред, ја најдов љубовта на мојот живот и плод на таа љубов беше нашето мало ангелче. Реков доста […]

Веќе не боли. Осум години и девет месеци подоцна, како да било пред осум века, толку силно и енергично сакав да го избришам од глава тоа сеќавање, што сега ми изгледа како да не било никогаш. Нема солзи, нема самосожалување, нема каење. Се што требаше да биде, се случи. Верувам дека со 11-те милиметри малигна […]

И повторно е убава пролет, разиграна, разеленета. Ја сакам пролетта, таа е моето омилено годишно време. За жал првиот пролетен ден од 2016 година, животот ми се сврте наопаку. Тој ден дознав дека ја имам најопаката болест. Колку само се чувствував беспомошно. Ме обземаше силна болка и страв. Се обвинував себеси. Зошто? Зошто не одев […]

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

1 април 2020
Борка

Хемотерапија и коронавирус – Мојот ослабен имунитет значи дека треба да се грижиш за COVID-19.

Деновиве ме мачат чудни чувства, после фактот дека мојот имунитет не е спремен да се соочи со чумата на денешницата – коронавирусот....