2018 година ќе биде година која ја промовира женската енергија и пасивност. Ова е период за апсорбирање на она што се случи на космичкото ниво минатата година и се одрази на нашите избори. Расположението ќе биде подобро од кога било досега.

Финансиските пазари ќе бидат бавни, а растот најчесто ќе биде во колективен. Големите работни места нема да доживеат експанзија, но независни претприемачи и хонорарни преведувачи ќе заземаат поголем дел од пазарот.

Мултитаскингот ќе биде полека напуштен, бидејќи ќе има зголемување на експертите. Специјализацијата бара фокус и емпатија. За да бидете експерт, мора да останете во вашата рамка и да се држите до она што го знаете. Оваа година најдете вашата лажат.

Оваа година ќе биде во знак на женската енергија.

Машката енергија се користи за опишување на активната енергија, изразувајќи ја од надвор кон надвор, додека женската енергија е пасивна.

Секоја енергија и елемент се мери со бројот на планети кои транзитираат во одредена точка, а тоа се менува низ целата година. Многу планети живеат во позитивни знаци и кога конечно се префрлуваат во негативен знак, енергијата се ослободува. Истото важи и за преминот од негативни на позитивни ликови. Со текот на времето, полнежот помеѓу позитивната и негативната енергија се зголемува и се намалува. Денот кога планетата влегува во одреден знак е моќна и ефектот може да трае една недела, две или повеќе, во зависност од планетата.

Оваа година започнува со акцент на женската енергија. Повеќето планети ќе бидат во женски ликови. Овие знаци се повеќе ориентирани кон размислување. Пасивни или женски знаци се земјаните или  водените знаци. Пасивни знаци се Бик, Рак, Девица, Шкорпија, Јарец и Риби. Влијанието на пасивните ликови на почетокот на годината го прекинува пристигнувањето на Уран во огнените знаци. Во мај, Уран влегува во земјаните  знаци и продолжува со пасивност.

Земјени знаци се (Бик, Девица и Јарец). Во почетокот на ноември, Јупитер ги напушта водените знаци и го наоѓа својот дом во огнениот Стрелец

Оваа година, нема ништо посебно за воздушните знаци, нема надворешни планети. Доминацијата на пасивните ликови покажува промена кон одговарање или реакција на ситуации, а не на динамиката и активноста. За динамиката, мора да почекате дека Сонцето, Месечината и внатрешните планети ќе поминат низ воздушните или огнените знаци.

2018 година ќе биде година која ја промовира женската енергија и пасивност. Ова е период за апсорбирање на она што се случи на космичкото ниво минатата година и се одрази на нашите избори. Расположението ќе биде подобро од кога било досега.

Финансиските пазари ќе бидат бавни, а растот најчесто ќе биде во колективен. Големите работни места нема да доживеат експанзија, но независни претприемачи и хонорарни преведувачи ќе заземаат поголем дел од пазарот.

Мултитаскингот ќе биде полека напуштен, бидејќи ќе има зголемување на експертите. Специјализацијата бара фокус и емпатија. За да бидете експерт, мора да останете во вашата рамка и да се држите до она што го знаете. Оваа година најдете вашата лажат.

Ако имате повеќе од една картичка во вашиот ракав, добро нагодете каква било вештина или талент.

Дневните ритуали и малите бизниси доминираат во големата слика. Бидете свесни за деталите и времето. Сатурн е во знак на Јарец. Ова значи дека Сатурн ќе биде последен. Тој цени дисциплина, чесни плати за здрава работа, преземање одговорност и мастеринг вештини. Достигнувањата ќе дојдат за оние кои го заслужуваат тоа. Мора да ги платите вашите долгови.

Сатурн, исто така, управува со часови и време. Најдете време и одберете момент. Има време за смеење и време за плачење, време за берба и време за сеење.

Оваа година ќе биде потивка, со повеќе настани под површината. Луѓето ќе живеат назад и ќе прават прекрасни работи од очите на јавноста. Оние на рабовите на општеството ќе имаат подобра шанса да се прифатат и ќе изградат подобар живот.

Женственоста ќе биде истакната. Љубовта ќе биде силна тема и ќе прифати што ќе му ја дадеш.

 

За детален хороскоп посетете го следниов линк :

https://www.centarzdravlja.hr/zdrav-zivot/horoskop/detaljan-godisnji-horoskop-za-2018-godinu/#title