Последни објави

29 март 2021
Борка

Препораки за пациентите со малигнитет во време на пандемија КОВИД 19

Кои се препораките за пациенти кои примаат хемотерапија за време на пандемија на Ковид-19? Одлуката за одложување, менување или прекинување... 

22 март 2021
Борка

Како се дијагностицира колоректален карцином?

Раната дијагноза е клучна во успешното лекување на колоректалниот карцином. Наједноставните скрининг тестови за колоректалниот рак... 

4 февруари 2021
Борка

Ракот на дојка го надмина ракот на белите дробови и е најчест карцином на светот

Ракот на дојката го надмина ракот на белите дробови како најчеста форма на болеста, сочинувајќи скоро 12% од новите случаи секоја година... 

4 февруари 2021
Борка

„Имам сила да jа поминам секоја препрека“ – Ирена Арсовска-Арсениевска

Со планови многу и надеж ко сите Во мирен живот ми минеа дните Од ненадеж лоша дијагноза се случи Се што градев ко кула од карти се сруши Неизвесност,... 

ПОСЛЕДНО ВО КАМПАЊИ

13 јули 2020
Борка

Race for the Cure 2020

Ние сме дел од Race for the Cure. Придружете ни се! Бидете и вие дел од најголемата трка и прошетка во Европа – www.raceforthecure.eu/mk ...

ПОСЛЕДНО ВО БОРКА ВЕСТИ

29 март 2021
Борка

Препораки за пациентите со малигнитет во време на пандемија КОВИД 19

Кои се препораките за пациенти кои примаат хемотерапија за време на пандемија на Ковид-19? Одлуката за одложување, менување или прекинување... 

ЗДРУЖЕНИЕТО Е ЧЛЕН НА


  • Европска асоцијација за борба против ракот на дојка

  • Европска асоцијација за борба против дигестивните ракови

  • Европска асоцијација за борба против ракот на дебелото црево

  • Европска асоцијација за борба против ракот на грлото на матката

  • Глобална мрежа на здруженија за борба против лимфомот

  • Светска организација за борба против рак

  • Европска коалиција на пациенти со малигни заболувања

  • Европска организација за истражување и лекување на ракот

  • MPNE Melanoma Patient Europe

ДОНАТОРИ и ПАРТНЕРИ