Животот е убав. Прекрасна е среќата што ни ја носи секој нов ден.И тешкотиите се добри учители-не прават посилни.Се е минливо,и доброто и лошото.Само времето е вечно.Дали ќе го живееме ,или бесцелно ќе го трошиме,зависи само од нас.Судбината сами си ја кроиме и управуваме со неа. Соочување Пред една година на рутински преглед на дојките, […]

Залез на лето, лето незаборавно. Нема темни облаци да навестат громови на душа. Беше мирно и тивко. Сон како од бајките. Но, ете бурата непоканета надојде и однесе со себе се што доживеав дотогаш. Се сеќавам како вчера да беше, а толку многу сакам да заборавам. Болничка соба, како низ магла ги гледам лицата со […]

Велат по утрото и денот се познава, а по денот додавам јас и ноќта се препознава низа расфрлени ментални фотографии поминуваат низ мојот ум, мугрите ме самоисцелуваат од ноќните отстоени течности и ноќните потсвесни длабоки бездни, кои нудат ,,несвесност’’,кои треба да ги премостам со дневниот  енергетски баланс  и потоа во ноќта да ги  преминам во една […]

Tивка квечерина која полека се спушташе над градот. Ѕвездите на небото јасно светат на темното небо. Во една сина соба,една темнокоса жена седи осамена на креветот. Погледнува кон прозорецот,од каде можеше   да го почувствува мирисот на липите. Силна болка ја притисна во градите. Во розовата вазна забележа  дека розите ја губат својата  нежност и […]