Денот на здрави дојки и светскиот месец на борба против ракот на дојка се одбележува во Македонија.

Борка за секој нов ден и Еуропа Дона Македонија.
10632756_1008358102513505_877062880712631758_n

The road to Breast Health Day Macedonia: celebration of #BHD2014 at 7th annual National Conference in Skopje, educational parties to promote BHD messages and Pink Caravan travelling throughout Macedonia to raise awareness