Здружението за борба против ракот „БОРКА-за секој нов ден“ во соработка со Клиничката болница „Аџибадем Систина“ од Скопје и со поддршка на Општина Карпош продолжува со подигнување на свеста кај жените за ракот на дојка. Ве покануваме на трибина која ќе се одржи на 27 ноември, четврток, 19.00 часот во Амфитеатарот на Технолошко-металуршкиот факултет, Скопје. На трибината свое обраќање ќе имаат:

 • Биба ДОДЕВА, Претседател на „Борка-за секој нов ден“
 • д-р Маја СТОЈЧЕВА ЧАПОВА, спец. радиолог, КБ „Аџибадем Систина“
 • д-р Славица КРАЛЕВА, спец. онколог-радиотерапевт, КБ „Аџибадем Систина“
• д-р Драган СМИЛЕВСКИ, торакален хирург, КБ „Аџибадем Систина“
 • Жаклина ЈОВАНОВСКА, претставник на „Медикус хелп“, Скопје