Заедно сме посилни!

akcija doniranje2

По повод розовиот окомври, Светскиот месец посветен на борбата против ракот на дојката, Медикус Хелп, долгогодишен поддржувач , започна акција во која со секој купен производ се донираат средства кои ќе бидат наменети за поддршка на активностите за борба против ракот на дојка, за подигнување на свеста кај населението за раното откривање. Акцијата започна на 01.10.2014 и ќе трае до 31.10.2014. Со цел поддршка на жените кои веќе се соочуваат и борат со оваа болест,  Медикус Хелп реши со дел од средствата остварени од продажбата во месец Окомври, да бидат набавени и донирани перики.

popust gradnici web flaer

Средствата кои ќе бидат собрани од оваа акција се наменети за Здружението за борба против рак „БОРКА – за секој нов ден“

 

Заедно сме посилни и можеме повеќе!