Почитувани,

Hа 15 февруари 2012 година, Фондацијата „Трајче Мукаетов“ чиј основач е  „Алкалоид“ АД Скопје, ќе го изврши официјалното примопредавање на донацијата во опрема наменета за потребите на одделот за детска онкологија при Клиниката за детски болести во Скопје.

Истовремено, компанијата „Алкалоид“ АД Скопје, ќе го најави отпочнувањето на проектот-хуманитарната акција:  „Биди ми пријател“ во соработка со Здружението за борба против рак „Борка-за секој нов ден“ од Скопје преку кој компанијата „Алкалоид“ ќе донира дел од средствата остварени од продажбите од својот бренд „Бекутан“ за потребите на опремувањето на одделот за детска онкологија при Клиниката за детстки болести во Скопје.

По тој повод, на 15 февруари 2012 година (среда), со почеток во 11 часот во амфитеатарот на Клиниката за детски болести при Клиничкиот центар во Скопје (малата зграда над невролошката амбуланта) ќе биде одржана прес конференција.

 

Со почит,
Алкалоид АД Скопје

Борка – за секој нов ден