Кристален камен-природно го неутрализира мирисот при потење. Не содржи антиперспиранти, алуминиум хлорохидрат, алуминиум циркониум, парабени и фталати. Направен е од минерални соли, ги неутрализира бактериите и нивниот извор кои предизвикуваат непријатни миризби на телото . За кожата е нежен и веднаш се суши. Не остава бели траги на кожата и облеката и никогаш не е тестиран на животни. Препорачан е од центрите за третман на канцер.

CE_Vanilla Jasmine_roll-on

Кристал е водечки природен деодорант од минерални соли во светот. Работи на тој начин што ја спречува миризбата, додека другите слични продукти се обидуваат да ја маскираат или да ги затнат порите со хемикалии како алуминиум хлорохидрат или алуминиум циркониум. Кристал хипоалергеник деодорант е сигурен, здрав и потполно ефикасен. Поради тоа милиони луге го користат.

Што го прави наградуваниот природен деодорант толку специјален?

За разлика од другите деодоранти Кристал е уникатен алум деодорант, кој ја спречува миризбата и пред нејзино создавање, креира бариера која трае цел ден. Продуктите на Crystal Body Deodorant се направени од прости минерални соли, кои формираат невидлив слој на природна заштита на кожата. Додека сите останати деодоранти ја маскираат миризбата со тешки и вештачки ароми, природниот деодорант ја спречува појавата на телесни миризби, креирајќи непријателска средина за бактериите. Кристал деодорант е нелеплив, не прави дамки, веднаш се суши и не остава бела трага-талог.

CBD_roll-on

Како работи Crystal Body Deodorant?

Телесните миризби се создаваат од бактерија која се развива на влажните места на телото. Природните минерали и соли формираат бариера на кожата создавајќи непријателска средина за бактериите. Кристал дава здрава, природна алтернатива на популарните деодорант, од кои повеќето се полни со несакани хемикалии, за кои вашето тело нема потреба. Разликата помеѓу деодорант и антиперспирант. Најупотребуваните продукти за контрола на телесните миризби се деодоранти и антиперспиранти. Деодорантите ги маскираат, потиснуваат или спречуваат миризбите. Антиперспирантите, од друга страна, користат разни хемикалии кои вештачки ги затнуваат порите.

Водечките антиперспиранти содржат Алуминум Хлорохидрат, Алуминиум Циркониум, Алуминиум Хлорид, Трихолорхидрекс Глисин и Алуминиум Хидроксибромид – сите контроверзни состојки се потенцијално нездрави за вашето тело.

102198 0001

Што го чини Crystal Body Deodorant уникатен?

Нормалните деодорант релативно ги покриваат телесните миризби со непотребни и несакани хемикалии. Направени од минерални соли, Кристал деодорантот прави една проста работа, која го издвојува од останатите – ја неутрализира бактеријата и нивниот извор, за да ги спечи телесните миризби и поред изложеност на напорна работа.

  • Хипоалергеник
  • Нежен за кожата
  • Веднаш се суши
  • Не е тестиран на животни
  • Препорачан од Светските Центри за Канцер

Без мирис

Светски водечкиот деодорант Crystal Body Deodorant ги спречува телесните миризби, 24 часа , на природен начин, без да ги маскира по хемиски пат. Сето тоа се случува лесно без да остане бела трага на вашата кожа или облека. Кристал Боди Деодорант ви остава чувство на свежина и чистина, во текот на целиот ден. Перфектниот безмирисен Crystal Body Deodorant од природни минерални соли е хипо – алегеник, дерматолошки тестиран и не остава дамки. Обичниот деодорант од едноставни состојки, Crystal Body Deodorant е без бои, парабени, фталати, алуминиум хлорохидрати и алуминиум циркониуми, кои хемиски се наогаат во остантите комерцијални деодранти и антиперспиранти.

MINOLTA DIGITAL CAMERA

Миризливите Crystal Body Deodorant се направени од природни минерални соли. Потоа во нив се додадаваат ПРИРОДНИ есенцијални масла и естракти. Резултатот е арома во која ќе уживате, која е пријатна и воопшто не е нападна за вашите сетила. Миризливите Кристал не оставаат бела трага на вашата кожа или облека. Тој е хипо-алегеник, не леплив, дерматолошки тестиран и НЕ СОДРЖИ АЛКОХОЛ. Crystal Body Deodorant е без бои, парабени, фалати, алуминиум хлорохидрати и алуминиум циркониуми, кои хемиски се наогаат во остантите комерцијални деодранти и антиперспиранти. Сочната арома на Калинка, Лаванда, Бел Чај и Камилица, Зелен Чај, додатно ќе ве одржува свежи во текот на целиот ден.

Потењето е природна телесна функција и е безмирисна телесна секретација. Екрините жлезди под пазувите, жлездите на дланките, челото и табаните исфрлаат сецрет кој е мешавина од вода, сол, уреа и ластик асид. Преку потењето, Вашето тело ги исфрла отровите и ја регулира телесната температура. Од друга страна потењето е причинител на атрактивен дом за бактерии, кои предизвикуваат силни миризби.

CBD_travel_stick_1.5oz

Дали Алум е здрав  за употреба?

ДА. Алум-от е здрав за употреба. Се повеќе здравствени установи ги препорачуваат производите на Кристал. Препорачно од сите национални Центри за третман на Канцер.

Како да го употребувам Кристал за да имам најдобри резултати?

Аплицирајте Кристал деодорант на чиста кожа (идеално е веднаш по туширање или бањање). На тој начин успешно ќе се спречи размножувањето на бактериите, кои се причинители на миризбите. Стикот и Каменот мора да се намократ пред да се употребат.

Дали Crystal Body Deodorant ќе го спречи потењето?

НЕ. Само комерцијалните деодоранти кои се направени од несакани хемикалии како алуминиум хлорохидрат и алуминиум цирконуим го запираат потењето. Запирањето на поттење се постигнуваа преку блокирање на порите.

102246_03 0003

 

 

www.durismk.com