Тоа е тоа време на годината повторно. Movember, годишниот едномесечен маратон за растење мустаќи, повторно го тресе целиот свет. Предизвикувајќи ги мажите да ги растат мустаќите за да се подигне свеста за здравјето на мажите, идејата се здоби со сериозен Мо-mentum одкако беше развиена во Австралија во 2003 година.

На глобално ниво, 969.188 луѓе учествувале во кампањатаMovember на Фондацијата Movember во 2013 година, собирајќи 120 милиони долари. Велика Британија била најмногу “луда по мустаќи” нација, собирајќи последната година 31.97 милиони $. Канада била на второто место со 30.91 милиони долари, додека нацијата домаќин на Movember, Австралија, завршила во првите три со 23.25 милиони долари. Соединетите Американски Држави направиле храбри напори во 2013 година со 219.953 учесници, втори по Обединетото Кралство. Овие “Мо-Браќа” успеале да соберат 21.85 милиони долари генерално, ставајќи ја САД на четвртото место во вкупните донации.