Во чест на светскиот ден за борба со ракот, ви претставуваме дел од славните личности кои успеале да ја победат оваа тешка болест. Нека бидат инспирација и поттик за оние кои во моментов ја водат истата битка.

Cynthia Nixon

Рак на дојка

Dustin Hoffman
Рак на грло

Robert De Niro
Рак на простата

Kylie Minogue
Рак на дојка

Sheryl Crow
Рак на дојка

Olivia Newton John
Рак на дојка