На 3-тиот избор за најквалитетни интернет медиуми што се одржа во ЕУ Инфо центарот во Скопје, во категоријата најдобар сајт на невладини организации, Здружението за борба против рак „Борка-за секој нов ден“  ја доби првата награда за најдобар сајт од невладини организации во Македонија.