На изборот на најдобрите сајтови за 2018 година што се одржа на 13.12.2018 во ЕУ Инфо Центар во Скопје, во категоријата најдобар сајт на невладини организации, Здружението за борба против рак „Борка-за секој нов ден“ ја доби втората награда.