Во организација на здружението за борба против рак „Борка за секој нов ден„ овој викенд, во Скопје беше организирана тродневна Обука на пациентски организации во здравствениот систем. На обуката присуствуваа претставници на повеќе граѓански организации кои делуваат во областа на здравствената заштита и пружање на помош и поддршка на пациенти со различни болести. Целта на […]

Здружението за борба против рак „Борка за секој нов ден„ доби донација од 1 милион денари од компанија Mozzart во рамки на кампањата „Милион причини за гол“. Головите на Пандев и Алиоски на Македонската фудбалска репрезентација на Европското првенство донесоа голема радост на целата нација, но и одличен износ во хуманитарни цели. Mozzart за време […]

Денес претседателката на БОРКА, Биба Додева, оствари средба со Г-дин Роберт Бекироски заменик директор на Агенцијата за лекови и медицински средства МАЛМЕД, на која што се дискутираше за активностите кои ги спороведува БОРКА, моменталната состојба со терапии за болните од малигни заболувања, потребата од промена и дополнување на позитивната листа на лекови преку Закон за […]

Кои се препораките за пациенти кои примаат хемотерапија за време на пандемија на Ковид-19? Одлуката за одложување, менување или прекинување на хемотерапијата кај пациенти може да се донесе само доколку потенцијалниот ризик од одложување или прекинување на третманот е внимателно измерен во однос на потенцијалната придобивка од превенцијата од инфекција со вирусот Covid-19. Клиничката одлука […]

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

5 декември 2021
Борка

Обука на пациентски организации во здравствениот систем

Во организација на здружението за борба против рак „Борка за секој нов ден„ овој викенд, во Скопје беше организирана тродневна Обука...