Ние сме дел од Race for the Cure. Придружете ни се! Бидете и вие дел од најголемата трка и прошетка во Европа – www.raceforthecure.eu/mk

Почитувани, Имаме чест да најавиме дека здружението “БОРКА – За секој нов ден” стана полноправен член на “Think Pink Europe”, една од најзначајните и најголемите европски организации за борба против рак на дојка. (https://www.thinkpinkeurope.org/) Од оваа година нашата традиционална розова прошетка посветена на борба против ракот на дојка – НАПРЕД РОЗОВО ќе прерасне во RACE […]

Март е месец посветен на колоректалниот карцином. Од денес, Борка се приклучува на европската кампања за подигнување на свеста за оваа болест #BeautifulLives #прекрасниживоти. Всушност, постои брз и едноставен начин за рана детекција а со тоа и успешно лекување и затоа годинава ќе се обидеме да ги поттикнеме одговорните овој универзален ран тест да биде достапен […]

Ајде да спасиме 100.000 прекрасни животи годишно од колоректален карцином

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

5 декември 2021
Борка

Обука на пациентски организации во здравствениот систем

Во организација на здружението за борба против рак „Борка за секој нов ден„ овој викенд, во Скопје беше организирана тродневна Обука...