ХРАБРА БОРКА Млада и слилна, мислев дека ќе го прескокнам ридот, кога пред мене се испречи ѕидот. Препрека зад која стои непознаница, Непланирана сопка – поставена граница.   И знаев – мора да се борам. Заради себе, заради смејството, заради убавите недоживеани мигови надчовечки напори да сторам, па ако треба во таа борба и да […]

Гледав во тие небесно плави очи, и се обидував да верувам дека крајот е многу далечен. Безнадежни беа последните треперења на очите чиј сјај оддамна го снема. Мечтаев и верував во моите лаги кои градеа палати од надеж и сништа…Погледот веќе го губеше фокусот, а јас доживував кошмар стоејќи спроти изразот на нејзиното лице, кое […]

Велат дека среќата не се купава со пари, но и дека парите се неопходни за благосостојба. Навистина по оваа констатација со која апсолутно се сложувам, мерката за тоа колку е доволно за благосостојба кај секоја индивидуа е различна. Зависно од полот, возраста, животните навики, екологијата на духот и неговата мудрост. Читајќи ја книгата на Стив […]

Животот е убав. Прекрасна е среќата што ни ја носи секој нов ден.И тешкотиите се добри учители-не прават посилни.Се е минливо,и доброто и лошото.Само времето е вечно.Дали ќе го живееме ,или бесцелно ќе го трошиме,зависи само од нас.Судбината сами си ја кроиме и управуваме со неа. Соочување Пред една година на рутински преглед на дојките, […]