Со отромна чест и задоволство сакаме да ве известиме дека спортските обложувалници Евротип како и Голд Слот клубовите донираа во нашето здружение како општествено одговорни компании кои се пријатели на „Борка“, а воедно ги препознаваат и поддржуваат работите кои нашето здружение ги прави. Оттаму велат дека донацијата била направена на 24.12.2019 година за време на […]

Денеска во просториите на Здружението за борба против рак “БОРКА за секој нов ден” се одржа годишниот завршен состанок на членовите на извршниот одбор и собранието на  БОРКА. На состанокот се дискутираше за активностите кои беа успешно реализирани изминатава година, но беа дадени предлози за активностите кои би сакале да бидат во фокус следната година […]

По повод одбележувањето на денот на жената 8 -ми Март, Здружението за борба против рак „БОРКА-за секој нов ден“ заедно со сопругата на Претседателот на Р.Македонија Г-ѓа Маја Иванова ги посетија новооперираните пациентки од рак на дојка на Клиниката за торакална и васкуларна хирургија во Скопје. Бројот на новозаболени од рак на дојка е во пораст. Според […]

Почитувани, Правото на ортопедско помагало вештачка дојка (силиконска) можат да го остварат сите  осигуреници според медицинските индикации наведени во Правилникот за индикации за остварување на право на ортопедски и други помагала. Во службен весник бр.151/2013 е објавена измената на Правилникот за индикации за остварување на право на ортопедски и други помагала кој стапи на сила на […]