Ве известуваме дека на 04 октомври 2013 година, се одржа прес конференција во просториите на Здружението за борба против рак “Борка за секој нов ден”, заедно со Министерството за здравство на Р. Македонија, на која беше најавена заедничката активност за подигнување на јавната свест за важноста на превентивните прегледи и раното откривање на ракот […]

Како дел од дамската програма на официјалната дводневна посета на Претседателот на Република Полска г-дин Бронислав Коморовски, на  10 септември 2013,  г-ѓа Маја Иванова сопруга на Претседателот на Република Македонија и г-ѓа Ана Коморовска сопруга на Претседателот на Република Полска, ги посетија канцелариите на  Здружението за борба против рак “Борка- за секој нов ден”.   Првите дами, […]

Време е за розовата револуција! Биди и ти дел од неа и дојди да го обоиме Скопје заедно! По петти пат нека биде розово! На 8 ми јуни во 18:00 часот масовно да се собереме и повторно да го обоиме градскиот плоштад Напред Розово! http://napredrozovo.borka.org.mk

Здружението за борба против рак “Борка-за секој нов ден”, за прв пат го одбележа месец мај –Светскиот месец за подигнување на свеста кај населението за меланомот во соработка со  Универзитетската Клиника за пластична и реконструктивна хирургија, Скопје. Денеска беше објавено  започнувањето на изработката на проектот помеѓу Универзитетаската клиника за пластична и реконструктивна хирургија од Скопје  […]

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

5 декември 2021
Борка

Обука на пациентски организации во здравствениот систем

Во организација на здружението за борба против рак „Борка за секој нов ден„ овој викенд, во Скопје беше организирана тродневна Обука...