Овој  ден  го  одбележуваат  сите  оние  кои  на  некој  начин  се  занимаваат  со  феноменот  на  гласот (оториноларинголозите,  фонијатрите,  логопедите,  фонетичарите  и т.н.)  Исто  така,  овој  ден  го  одбележуваат  просветните  работници  како  и  уметниците  на  кои  гласот  им  е  особено  важен (пеачите  и  актерите,  водителите,  социјалните  работници  итн.). Во  светот  на  знаци  кој  не  опкружува,  човечкиот  […]

Во  многу  држави  во  светот  16. Април  е  посветен  на  гласот  како  главно  средствo  за  комуникација.  Идејата  за  Светскиот  ден  на  гласот  настанала  во Бразил  во 1999  година  од  страна на  фонијатрите,  оториноларинголозите  и  другите експерти  кои  се  занимаваат  со  гласот.  Тие  сакале  да го  свртат  вниманието  на  раните  симптоми  кои  можат  да  укажат  на  […]

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

5 декември 2021
Борка

Обука на пациентски организации во здравствениот систем

Во организација на здружението за борба против рак „Борка за секој нов ден„ овој викенд, во Скопје беше организирана тродневна Обука...