Здружението за борба против рак „Борка – за секој нов ден“, како член на Европската асоцијација за борба против ракот на дебелото црево „Europa Colon“, организира едукативна трибина по повод одбележување на светскиот месец за борбата против ракот на дебелото црево и подигање на свесноста за овој малигном.