Mакедонија е една од водечките земји во светот по смртност од рак. (Трета во Европа и на второ место во југоисточна Европа.)

Слушнете ги приказните на Кети, Снежана, Даниела, Христина и Весна за нивната борба со ракот.

На нашите граѓани им се потребни редовни прегледи, соодветни, навремени третмани и достапност до современи, иновативни терапии кои ќе им го спасат животот!

Поддршка а НЕ табу и НЕ дискриминација!
Прегратка и љубов а НЕ неизвесност, осудување и страв!
Секој човек заслужува шанса да се лекува!
Шанса и надеж за живот!

Има Излез!

Со љубов, Пи Ворлд и Борка – за секој нов ден