Симптоми на колоректалниот карцином се:

– крв на ректумот или во столицата
– чувство на фекална итност (чувство како да се има постојано движење на дебелото црево)
– болки во стомакот и / или желудникот
– промени во навиките на дебелото црево, вклучувајќи запек, дијареа и / или столици тенки како молив
– екстремен умор
– намален апетит