Акцијата „Моември“ е иницирана во Австралија во 2003 година со цел да се сврти вниманието кон еден од најчестите здравсвтвени проблеми кај мажите – ракот на простата. Акцијата многу брзо страна стана глобална, а се состои во тоа мажите во ноември да пуштаат мустаќи.

Моември“,  го добила името по австралискиот сленг за мустаќи „Мо“.

Моември е месецот ноември, кој од 2003 година се одбележува како „машки“ месец за зголемување на свеста за рано откривање на машките болести како рак на простата, еректилна дисфункција, машки климактериум, ќелавост, ХПВ, кардиоваскуларни болести, стрес, ‘рчење.