Ние во Борка веруваме дека може многу да се направи за превенцијата и третманот за колоректалниот канцер. Затоа ги повикуваме Владата, политичарите, здравствените работници, Министерството за здравство, медиумите, Јавноста, Пациентите да заедно ни се приклучат во борбата против ракот на дебелото црево и ректумот.

Придружете ни се во нашата он-лајн кампања следејќи ги овие три едноставни чекори и изразете ја Вашата подршка.

Чекор 1
Симнете го постерот Јас ја подршувам кампањата затоа што… и напишете ја Вашата изјава, порака зошто ја подржувате оваа кампања

Чекор 2
Сликајте се со постерот. Бидете кративни, замолете ги Вашите пријатели за Ви се придружат.

Чекор 3
Споделете ја фотографијата на Вашите профили на Facebook, Twitter, Instagram користејќи ги хаштаговите: #Борка #КРК17 #ECCAM17 #United и пренесете ја пораката низ Европа … светот!

Кликнете и симнете го постерот