Здружението за борба против рак „Борка – за секој нов ден“ по повод одбележувањето на 29 мај – денот на дигестивното здравје

Ве поканува на

Прва јавна трибина за хепатоцелуларен карцином (примарен малиген тумор на црниот дроб)

Трибината ќе се одржи на 29 мај (четврток) 2014 година, со почеток во 12 часот, Квинс Хотел Скопје – конференциска сала, Деловен центар Зебра.

На трибината свое обраќање ќе има и Проф. др. Борут Штабуц, спец. гастроентерохепатолог од Универзитетскиот клинички центар Љубљана, Словенија, кој ќе ги сподели со присутните искуствата на лекување на хепатоцелуларниот карцином во Словенија.

Брошура за пациенти