Медиумски објави

Написи за светскиот ден за борба против крвниот рак лимфом во медиумите

Написи за кампања за борба против рак на дојка во медиумите

Написи за универзитетски форуми за борба против рак на белите дробови

Написи за акцијата за бесплатни прегледи на дојки

Написи за 4-ти февруари – Светскиот ден за борба против ракот

Соопштенија

Повик за поголема одговорност на институциите и поголема свесност на населението (3.2.2009)

Потребна е итна мобилизација против ракот на дојка (29.9.2008)

Пациентите се охрабруваат во нивната борба со ракот на дојка (18.6.2008)

Промоција на глобалната поштенска марка со наслов „Запечати го ракот на дојка“ (21.5.2008)

Адекватен и навремен третман, но и прегратка, им се потребни на пациентите кои се борат со ракот на дојка (24.4.2008)

„Упорните го победуваат ракот на градите“ – победник на новинарскиот конкурс на Борка и МИМ (7.2.2008)

4-ти февруари – Светски ден за борба против рак (3.2.2008)

Собрани средства за преглед на 130 жени со неповолна социјална положба (14.12.2007)

Пушењето е втора по големина причина за смрт во светот (16.11.2007)

Повеќе од милион луѓе во светот годишно умираат од рак на белите дробови (11.11.2007)

Конкурс за награда за новинарско известување за борба против ракот на дојката (18.10.2007)

Во Скопје и во Њујорк денеска се маршираше против ракот на дојка (6.10.2007)

Алијансата за борба против ракот на дојка (БОРКА & AVON) ќе реализира едукација, прошетка и хуманитарен концерт (5.10.2007)

Апел за Тео (5.10.2007)

Здружението БОРКА организира собирање донации за бесплатни прегледи на дојка (4.10.2007)

И новинарите во борба против ракот на дојка (1.10.2007)

Алијанса за борба против ракот на дојката – презентација (29.9.2007)

Ракот на дојка може да се излекува! (29.9.2007)

Ракот може да се победи (12.9.2007)